Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2014 15:01 - По бански и разпусната душа
Автор: benitta Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4820 Коментари: 16 Гласове:
27


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Чувам един гларус, който се вълнува отвън. Говори, говори... Усещам трепет още в съня си. Нещо докосва лицето ми. Спя, като че ли... Но искам да отворя очи, мъча се да го направя. В това странно състояние на полусън, в което знам, че не съм будна. Обаче пък, ако спя истински, или ще сънувам, или просто ще съм извън реалността. Сега съм тук, хубаво ми е и бързам. По-точно предвкусвам радост. Като топла вълна от лек полъх, примесен със слънчев лъч и мека усмивка. Гларусът вече не е сам, направо ято юнаци, крякащи до главата ми. Онова докосване става все по-осезаемо на бузата ми. Слънце. Сладка отпуснатост. И по-сладка искра... в полуотворените очи, които привикват към светлината. Сещам се къде съм. Сещам се защо бързам да изляза напълно от съня. Спомних си, че вчера оставих мислите в главата да полегнат на въображаемо диванче, поднесох им коктейл със сламка и им пожелах пълен релакс... А аз се разлях. Ей така – нашироко! Оставих душата ведро разпиляна, лежерно небрежна, свободно разпусната. Разумът в полумрак, а сърцето в красив нежен танц.
Сега ми е чисто.
Морско...
Защото следват:
Удоволствие и наслада. Бриз. Вълни. Пясък. Мирис на водорасли. Звук от прибой. Кораб в далечината. Лодки и кей. Разкрепостеност. Леки дрехи. Без дрехи..... с бански. Шапки с периферия. Загар. Плажно масло. Шейк и сладолед. Цаца. Джин и тоник или ... премръзнало бяло вино. Нощна разходка по презрамки. Чадър и шезлонг. Отмора - всепоглъщаща, оздравителна, разливаща истински живец във вените!
Ееех, ваканция!
Ееех, море! Каква муза си ти...

#        #        #        #        #

  Тръпката от нещо красиво, което ни очаква, е по-сладка дори от самото изживяване. Знаем, че ще имаме приключение, броим дните и ..... гледаме мястото, за което копнеем :)


image

Море от бронз със златно покритие :))
Добрият фотограф е способен да предаде красотата на природата по дълбоко обсебващ и въздействащ начин. Зашеметяващо! Право в сърцето!



image

Море от мрамор със златисти отблясъци :))
Тук се чувствам влюбена! Не в определен човек или в дадена материя. Просто в душата ми нахлува много любов! Искам да ходя по тази вода и да стигна до някакъв безкрай.....



image

Професионалната фотография е прекрасна, но важен е онзи нюх, който идва от душата. Поривът със своеобразен фотоапарат. Щракването ... в сърцето. Ей на онези "картини", които вътрешният ни датчик улавя. Може и да не ги превърнем в заснети моменти на лента, но те са реализирани, отбелязани и съхранени в онова свидно наше кътче.... там...

#    #    #    #    #

Снимки: Евгени Динев



Гласувай:
27



1. freeoldmen - Красиво очакване!
13.06.2014 15:18
Направо ме щракна...в сърцето!:-)))
цитирай
2. donchevav - Щастливка си ти, Бени! С това сла...
13.06.2014 15:40
Щастливка си ти, Бени! С това сладостно очакване в душата, което превръща в метафора всеки трепет на сетивата...На опънатите от преумора сетива - и това трябва да признаем. Сигурно всички сме така - в средата на юни, на прага на ваканцията...с едно море, подплискващо бакърени или мраморни вълни в краткия ни сън между два дъъълги похода на слънцето, с все по-късите клечки на работните седмици, сред които най-после ще извадим оная - дългата - на нашата морска седмица по бански и презрамки...ех...Бени, всичко предстои! Благодаря ти за съживената емоция на щастливото очакване, мила приятелко! До скоро на плажа, на шейк! Прегръдки!
цитирай
3. mileidi - :))
13.06.2014 19:39
Бени , прекрасно е ... Наскоро за няколко дни се докоснах до това вълшебство , морето е толкова магнетично ,поглъща те в своите спокойни сини води. Красивите залези бяха мои .... Вълнуващо приключение от сърце ти желая, мила !
цитирай
4. megg - Щрак! :)
13.06.2014 20:57
И настроението ти, вкусено с всяка дума, с всеки образ, с провикването на гларусите моряци... снимките с душа... прибирам ги, Бени, в онази моя кутийка, с мидички украсена.
Прегръдки и пожелания за хубави събота и неделя, с дъх на лято!
цитирай
5. benitta - freeoldmen - Привет! :)
13.06.2014 21:48
Хубаво нещо е това щракване, нали?!
Мерси за усмивките, много им се радвам!
Поздрави! ;-)))
цитирай
6. benitta - donchevav - шейк на плажа....
13.06.2014 22:03
Емоцията е голяма, по-голяма от огромна вълна! Плажът, морето, неповторимият аромат на въздуха там; сутрешната проверка на водата, стъпвайки на крайбрежната ивица; гларусите;..... Слънцето, раждащо се зад водата; отпускането на душата и тялото, безвремието и захвърлянето на часовниците, отмерващи вечно забързания ни ден..... Ееех! И чакаме цяла година за този оздравителен миг.. А какъв миг е той - по-кратък и от себе си :)) Затова започваме с лек анонс, ордьовър, преди основното и преди самата черешка на тортата.
Край, там съм вече :)))
Прегръдки и за теб!
цитирай
7. benitta - mileidi - здравей, Усмивке!
13.06.2014 22:11
Благодаря ти! :)
Радвам се, че скоро си успяла да си подариш няколко морски залеза. Преди време обичах да сядам на някоя красива тераска в Созопол, да пия бяло вино и да чакам залеза... Понеже Созопол е в сърцето ми, някак свързвам тази красота с него.
Да си пожелаем една вълнуваща ваканция, солена и слънчева, пясъчно усмихната :))
цитирай
8. benitta - megg - така ти се радвам!
13.06.2014 22:18
Влюбена съм във вълшебния начин, по който изразяваш мисли! Казвала съм ти - нежен полъх, чуруликане или дори прегръдка... Трябва да пишеш, а може би го правиш някъде?
Щастлива съм, да бъда морска звездичка в твоята кутийка, украсена с мидички ;)
Слънчев Уикенд и за теб!
цитирай
9. distrelets - Щракването в сърцето много ми допадна...
14.06.2014 09:47
а още повече премръзналото бяло вино, придружено с морски дарове :-). Бени, чайките и гларусите са ми лични приятели. През месец юни са в любовен период и е невероятно да ги слушаш вечер. Плачат като деца, мяукат като котета, пеят като птички, говорят и се надпяват с такава любов и по двойки, че е истинско наслаждение да ги слушаш и гледаш. Радвам се много за теб, че си в морско очакване и трепети. Описала си го прекрасно! Изпращам ти прегръдки със силата на твоето очакване! :-D
цитирай
10. vilish - Привет, Бени!
14.06.2014 09:57
Пренесох се в онова безвремие, от което всеки има нужда ... та дори и за минутка. Очарователно си го описала, зареждащо с копнежи, нежност, сладка нега ... :-)
Хубав ден!
Прегръдки! :-)
цитирай
11. benitta - distrelets - :-D
14.06.2014 15:27
Ммм, премръзнало бяло вино в комбинация със залеза и звука на вълните, м?
Знаеш ли, че виното добре си подхожда с газирана вода - например 3 към едно, като по-малката част е за водата, разбира се. Става нещо като леко шампанско и е подходящо за привечер, след плажа, преди залеза.....
Ами да, щракването в сърцето е най-добрият фотоапарат - всеки го има, стига да умее да го използва ;)
Благодаря ти за прегръдките, Диди! За теб също, заедно с пожелание за повече приключения през лятото!
цитирай
12. benitta - vilish - Привет! :)
14.06.2014 15:35
Зарадва ме твоят коментар! Защото си се почувствала добре, а това е страхотно!
Дано да си подарим това лято време за много пясъчни дюни, за приказно море и коктейли на плажа. Планината също е вълшебна, но дойде ли лятото, все вълнички ми се причуват :))
И за теб прегръдки, гарнирани с усмивки и вълни от положителна енергия!
цитирай
13. makont - Слънчево момиче, в слънчево очакване...
14.06.2014 19:05
Пътувай, морето чака... Усмивки, прекрасно лято и нека изживяванията надминат очакванията! УСмивки!
цитирай
14. benitta - makont - Здравей, Майче! :)
15.06.2014 07:27
Представяш ли си наистина, изживяването да надмине мечтата за него?! Дано да е така - всички имаме нужда от свежи емоции и една блажена почивка.
И ти имай усмихнато и слънчево лято!
Поздрави :)
цитирай
15. paciencia - Добро утро, Бени!
15.06.2014 10:16
Най-после намерих малко време да спра спокойно тук, да се разлея и разпилея в мечти нашироко с теб. Радвам се на твоята чувствителност, радва ме докосването до твоя свят. Щракнала си чудесни мечти и очаквания със сърцето! Прегръдки!
цитирай
16. benitta - paciencia - ти си едно от моите скъпоценни камъчета тук :)
15.06.2014 14:07
Когато те изгубя из шепите си, все очаквам да заблестиш между пръстите <3
Живей активно, радвай се на повечко усмивки в ежедневието и идвай, когато можеш, не се притеснявай и да пропуснеш някой път. Групата на позитивните хора в блога е голяма и аз понякога също не успявам да мина при всеки.
Избери си една любима песен, пусни си я "на уше" и нека тя бъде поздрав от мен за теб! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: benitta
Категория: Лични дневници
Прочетен: 285960
Постинги: 54
Коментари: 890
Гласове: 2338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930